גזל איך משיבים?

בס"ד
לרב שלום,
אדם שגזל למי נותנים את איל הכיפורים?
2.מה קורה בימינו אם אדם שגזלו ממנו מת או שהוא גר למי נותנים את כסף הגזלה?
3.האם רק אדם שגזל ונשבע צריך לעשות את כל השלבים של החזרה בתשובה הכתןבים בספר במדבר כמו :להקריב איל הכיפורים וכו.. או כל אדם שגזל ולאו דווקא שנשבע..?

תשובה:

שלום רב.

1. פרשה זו מדברת על אדם שגזל הובא לבית הדין, נשבע שלא גזל ואח"ר נמצא הגזילה בידו. כלומר, קרבן הוא צריך להביא על כך שנשבע לשקר.

2. אדם שגזל בודאי חייב להחזיר למי שהוא גזל ממנו. ואינו צריך להחזיר יותר מהגזילה עצמה משום שהוא לא נשבע לשקר. (כיום לא נוהגים להשביע בבית הדין).

3. כנ"ל, רק אם נשבע. אם לא נשבע הוא מחזיר את הגזילה עצמה (אם היא קיימת, ואם לאו, את שווי הגזילה) ודיו.

בהצלחה