התרת נדרים

לפני כמה חודשים טובים,התפללתי במקום שהיה שם בר מצווה,בקרבת מקום לביתי,ובאמצע קריאת התורה כמו כמה חברים של הבר מצווה והחלו לזרוק סוכריות,בשעת רתיחה בלהט הדברים,יצאתי מביה"כ,כי הרגשתי שנעשה חילול ה',וביזוי התורה,ונדרתי שאין אני נכנס יותר להתפלל שם. בדיעבד,ואחרי שחשבתי על הדברים לעומק,זה באמת היה לא בסדר,אבל אולי באותו הרגע,נטיתי לראות את זה ביותר ממה שזה,ואני חושב איך אפשר להתיר את הנדר, המקום הזה יותר נגיש לי כי הוא בקרבת ביתי

תשובה:

מועדים לשמחה.

ניתן להתיר נדר זה על ידי שלושה אנשים שאחד מהם לפחות יודע את הנדר, וזאת על ידי שתאמר בפניהם שאתה מתחרט על הנדר ומתחילה הוא נעשה בלא שיקול הדעת, ואילו היית נותן ליבך באותה שעה שמנהג זריקת הסוכריות על כל הכרוך בכך נהוג בתפוצות ישראל ואין בתוצאותיו כדי להעיד על אופיו של בית הכנסת לא היית נודר וכיוצא בזה. עם זאת חשוב מאוד לדעת, שעוון נדרים ושבועות חמור מאוד, וראוי לכל אדם להתרחק מנדרים הרחק כמטחווי קשת! תמיד, בכל קבלה טובה או הבטחה שבין אדם לחברו, יהיו שגורות על לשונך המילים "בלי נדר".