להכין מיחם או פלטה מיום טוב לשבת

שלום!
האם מותר לי לכתחילה לשים מיחם ביום טוב לצורך שבת ע"י שעון שבת בצורה כזאת שכרגע השעון לא פועל וידלק אחרי הזמן?
וכן פלטה?
והאם יהיה לי מותר לעשות כן בגלל בעיה של מקום (למשל,הפלטה אנחנו שמים על הגאז ואם כן אין לנו אפשרות לשים את הפלטה ושהגז יפעל) או אם שכחתי או לא הספקתי?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אין היתר לעשות פעולות במכשירים חשמליים ביום טוב כלל אפילו לצורך יום טוב עצמו, יש בזה מלאכת בונה שלא הותרה ביום טוב, על ידי גוי יש מקום להתיר כפי שביארנו כאן.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה!
    נראה לי שלא הובנתי כראוי.
    אני לא התכוונתי לעשות פעולת הדלקת חשמל ביום טוב עצמו,אלא לשים שעון שבת שידליק והיה נראה לי שזה גרמא.
    מה שידוע לי שעל אף שבשבת אסור להקדים הדלקת שעון שבת כי זה גרם הדלקה,אבל ביום טוב זה מותר (לדעת שמירת שבת כהלכתה) כי גרם הדלקה מותר ביום טוב.
    ולפי זה לכאו' יהיה מותר גם להכניס שעון שבת לשקע כי זה רק גרמא.
    תודה רבה!