הסעת נוצרים לכנסיה

שלום לכבוד הרב שליט"א.

1. מה הדין אם יש טיול של נוצרים בארץ למספר ימים. הם יטיילו במספר מקומות בארץ. אחד המקומות שהם יגיעו אליו-כנסיה. נהג האוטובוס הוא יהודי. האם הנהג יוותר מלכתחילה על הנסיעה ? אחד המקומות שהוא יצטרך להסיע אותם הוא לכנסיה, ואין לו דרך להתחמק.
2.נהג מונית יהודי. מה הדין אם גוי מבקש ממנו להסיע אותו לכנסיה ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

אין איסור לסייע לגויים להגיע לכנסייה, האיסור על היהודי הוא להכנס אליה, אך יכול הוא להסיע אותם לשם ולהשאר להמתין להם בחוץ.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן אודות האיסור להכנס לכנסייה.