מעשר ראשון ושני בזמן הזה

למה צריך להפריש רק יותר מאחוז מהפירות והרי צריך שיהיה עשירית למעשר ראשון ועוד עשירית למעשר שני?

תשובה:

שלום רב.

כיום אין צריכים לתת ללוי את המעשר ראשון מפני שאין לנו חזקה כיום על הלויים, ואנו מחזיקים אותם כלויים רק על פי עצמם בלי עדים ושלא על פי בית דין, ולכן אין חיוב להפריש להם את המעשר ראשון, אמנם יש נוהגים מטבל ודאי לתת את המעשר ראשון ללוי כדי שלא להפסיד את השבט.

גם את המעשר שני מחללים על מטבע ומשליכים אותו לים מכיון שאי אפשר לאכול את המעשר שני בירושלים בקדושה כמפורט כאן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה חזון איש שביעית סי' ה' ס"ק יב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדוע לא ניתן את המעשר הראשון לכהנים?
    הרי אנחנו מחזיקים אותם מיוחסים בוודאות, ולכן הם מברכים על ברכת כהנים, ואנחנו מברכים על פדיון הבן!

  2. כיון שמעיקר הדין זה ללוי. וגם אינני בטוח כדבריך שיש הבדל בין חזקת הלווים לכהנים, אף שיש סברא שיותר הקפידו על חזקת הכהונה.