הליכה לפני תפילה

שבוע טוב !! אישתי צריכה לעשות הליכה מידי יום ,זה מאוד נחוץ לה מבחינה מוראלית ואף בריאותית ( כבת 50 ) הזמן היחיד שהיא יכולה לבצע את ההליכה זה בסביבות 5:30 בבוקר ויחד עם זה קשה לה מאוד לעשות זאת בלעדיי (הבעל) אך יוצא שכל זה קורה לפני תפילה , האם מותר לעשות זאת לפני התפילה ?! (אולי יש לצרף שהליכה כשעה לפני התפילה וכן רחיצה אח"כ הם מעוררים היטב וייתכן מאוד שזה יוסיף לעירנות ולריכוז בתפילה )

בברכה ותודה מרדכי

תשובה:

שלום רב.

כיון שהדבר נעשה לצורך רפואי נחשב לצורכי מצווה ומותר לעשות את ההליכה לפני התפילה, וגם אם המטרה היא להוסיף ערנות בתפילה נחשב לצרכי מצווה ומותר.

מקורות:

ר' בתפילה כהלכתה עמ' קי"ד בשם הגרח"פ שיינברג זצ"ל שמותר לעשות התעמלות לפני התפילה, כיון שכוונתו להתחזק לצורך עבודת ה' ולא להנאת גופו נחשב לצרכי שמים ומותר לעשותם לפני התפילה, וכן בשו"ת דברי חכמים פ"א הביא בשאלה 2 בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שמותר להתעמל לפני התפילה כיון שכל שיש בו קצת מצווה מותר לפני התפילה. וראה בשו"ת עשה לך רב חלק ד' סי' כ"ו שהתיר לרוץ לפני התפילה כאשר אין זמן לאחר מכן, וכתב שיאמר קודם ברכות השחר וקצת מפסוקי דזמרה, וכן הביא ברבבות אפרים חלק ה' סי' ל"ט.