קנין לגוי בארץ ישראל להפקיע מן מעשרות

שלום כבוד הרב,
מהו העיקרון "אין קניין לגוי בארץ ישראל להפקיע מן המעשרות"?
והאם ההלכה כעיקרון זה?

תשובה:

שלום רב.

נחלקו תנאים ואמוראים אם גוי שקונה קרקע בארץ ישראל מפקיע את קדושת הקרקע ולהלכה אין קנין לגוי להפקיע את הקרקע מקדושתה ולכן אם ישראל חוזר ולוקח את הקרקע מהישראל אין זה נחשב כיבוש יחיד וחוזרת לקדושת ארץ ישראל כאילו לא קנאה עכו"ם מעולם, וכן פירות שגדלו בקרקע זו וקנאם הישראל לפני גמר מלאכתם מחוייבים בהפרשת תרו"מ.

מקורות:

ירושלמי דמאי ה,ח גמ' גיטין מז,א ורמב"ם תרומות פ"א ה"י וי"א ושו"ע שלא ג' וד'.