האם מותר לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר

האם מותר מבחינה הלכתית לערוך הסרת משקפיים בלייזר?

תשובה:

שלום רב.

מותר לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לצורך.

מקורות:

ניתן לראות כאן לגבי חבלת אדם בעצמו לצורך (וכן כאן), וכל שכן בניתוח לייזר שאינו נחשב חבלה כלל, וראה כאן לענין ברכת הגומל לאחר ניתוח זה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בניתוח הזה ישנם סיבוכים שאינם נדירים כלל. מי שרוצה יכול להיכנס לרשתות החברתיות ויראה שאלו סיבוכים שמשנים את החיים ויכולים לגרום להפרעות נפשיות. יובש בעיניים, הילות וסינוורים בלילה ועוד מרעין בישין.

  2. מה דעת הרבנים ב2024 על הניתוח שנעשה הרבה לנוחות , האם מותר לחבול, האם הערת יוסי לעיל נכונה. ומה דעת גדולי התורה על כך ? האם כהן יוכל לכהן בבית המקדש עם ניתוח שכזה?

  3. מותר לחבול, נראה שכהן יכול להכנס לבית המקדש כיון שלא נשאר כלום אחרי הניתוח, לגבי הערת ר' יוסי יש לשאול את הרופא לא רב…