ייעוץ לשידוכים

לכ' הרבנים הגאונים שליטא!!
אני בתקופה של שידוכים כבר תקופה די ארוכה,בעברי היה לי קשר לא רציני עם בחור לא דתי, אני מרגישה שזה מה ש"תוקע" אותי, קשה לי מאד לתת אמון בבחור,ולהפתח אליו, ולחשוב שהוא רוצה אותי?!איך אני יכולה להרגיש הכי טוב גם מבלי ליידע על כך

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שאת חשה שהתנהלותך מול הבחור בניסיון לרכוש את אימונו בכריתת ברית של קשר, לוקה בחוסר אימון מצידך, בעובדה שאת מסתירה ממנו מידע, שלטעמך הוא משמעותי עבורו, ואילו היה יודע על כך, אולי היה חינך סר ממנו. ואולי אף היה רוצה לעצור את ההתקדמות.

מה שגורם לך להיות סגורה כלפיו, וממילא לא לפתח בו אמון, מתוך תחושה שאת אינך זכאית לאימון,.

ראשית, יש לברך אותך על אמת המידה המוסרית שלך. ניכר שיש לך מושג ושייכות למערכת של "נאמנות מהי", שניתן לומר בדרך המליצה, שזה עצמו כבר מזכה אותך להיות ראויה לאמון…

לגופם של דברים, יש לעשות אבחנה בין שתי הבעות של אי אמון שאת מרגישה מעצם העובדה שמעדת בעבר,

האחת היא מהפן העובדתי שרמתך הרוחנית בעבר הייתה ירודה, או לחילופין, נכשלת  באופן חד פעמי ברמה מסוימת בחטא, שהתחושה המלווה היא, – שמא בחור זה לא היה רוצה בחורה שפעם חטאה.

או תחושה שיש פער גדול ביניכם כי הוא לא טעם טעם חטא וזה לא הוגן…

ולעניין זה, אין הבדל בין החטא שבענייננו לבין חילול שבת או חטא אחר, – חמור ככל שיהיה, שלעולם פתוחים הם שערי התשובה, ומי שחטא ישוב ויסלח לו. ואין צורך לשאת על גבך תחושות אשם ותחושה שאת לא ראויה לאמון- כביכול.

הדבר השני הוא ייחודי בדווקא למעידה מהסוג שלנו, שהיא קשורה בנושא הקשר והקירבה,שבהם את מרגישה שאת מביאה את עצמך למערכת הקשר של הנישואין ככלי משומש, – אם מותר להשתמש בדימוי זה, – כמובן בהסתייגויות המתבקשות, כי הרי לא עברת גו אדום כלשונך. ומבקשת כלי חדש.

תחושה זו, אני מניח שהייתה קלה בהרבה אילו היה מדובר בגרוש או אלמן. (ולא שאני שולח אותך לחפש גרוש, רק לחדד את ההבנה).

תחושה זו,מקורה בתחושה ובאמונה הגורסת, שהקשר ההוא עדיין קיים בתוכך והותיר בך עקבות, ולכן את חשה "לא חדשה לגמרי".

לעניין זה, אם הקשר ההוא אינו קיים בעולמך כרגע, ונשכח מליבך  לגמרי, עד כדי צער ויגון על מעידה זו, בבחינת הלוואי ולא היה מעולם, וככללי התשובה המושלמת, שאמרו חכמינו שיעיד עליו יודע תעלומות שאילו יבוא לפניו אותו הנסיון בדיוק ויצרו במלוא עוזו, לא היה שב עתה לזה החטא, מפני התשובה, שזהו בעל תשובה גמור, אם כן אינו קיים בעולמך כיום, ואת פנויה כולך לקשר האמיתי והיחיד שאת רוצה לרקום

ואין כאן שום הוסר הגינות, והכל נקי וטהור.

אמנם, ישנו עיכוב מוסרי מצד עצם התחושה שיש לך נושא שאת כ"כ מתחבטת בו, והוא משמעותי בחוויה הכי פנימית שלך ולא מסתירה אותו ממי שמאמין בגילוי ליבך לגמרי…

על תחושה זו, הדבר תלוי בך, כי ההוראה הכללית המקובלת היא שאין צריך לספר על כך.

אולם צו המוסר משתנה לעיתים מאדם לאדם, לפי קולו הפנימי, ולעיתים מה שירגיע נפשו של האדם המוסרי הסביר, לא ישקיט סערת רוחו של האיש המוסרי הנאצל.

אך דבר זה אינו בכלל "עצה", ורק להודיעך שאם לא תשקוט נפשך, אולי זהו מוצאם של הדברים, ואו אז נצטרך למצוא דרכים ותובנות נוספות

בברכה

הרב אלעזר וולך

יועץ נישואין