אמירה לגוי בשבת רמז שלא בלשון ציווי

שלום לכבוד הרבנים
שמעתי שיעור שהיה היום של הרב עובדיה שהוא אמר הלכה רמז לגוי בסגנון שלא ציווי לא מצווה עליו אלה בסגנון שאני לא יודע מה אעשה ככה בצורה כזאת מותר אפילו במלאכה דאורייתא השאלה האם בכל צורך מותר לרמוז לגוי לא בלשון ציווי

תשובה:

שלום רב.

ההיתר של אמירה לגוי בשבת ברמז שלא בלשון ציווי הוא רק בדברים שיש בהם הנאה שלילית ולא חיובית, וכגון אם אור מפריע לישון מותר לומר לגוי רמז שלא בלשון ציווי כדי שיכבה את האור אפילו שזה מלאכה דאורייתא, אך אם יש חושך אסור לומר לגוי אפילו ברמז להדליק את האור כיון שיש איסור נוסף ליהנות מהמלאכות שהגוי עושה בשבת.

תוכל לראות כאן עוד פרטים רבים לדין זה וכאן תראה שאלות נוספות בענין אמירה לנכרי.

שבת שלום.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' רעו ס"א ובמשנה ברורה ס"ק יא, וילקוט יוסף (סי' שז סכ"ז).