יורשים שחזרו בהם משיטת החלוקה שהחליטו בעבר

שלום לרב!
לאחר שאבי נפטר אמי שתחי' בקשה לחלק את כל הרכוש לחמישה חלקים שווים. אנו 4 ילדים.
ימים ספורים לפני הדיון בבית הדין בקשה שנחלק לפי המקובל מחצית לה ומחצית מתחלקת בין הילדים.
כולם הסכימו למכור לי את המכונית לפי חלוקה ראשונה (כלומר מחולק ל-5), התעכבתי בתשלום, עקב פתיחת חשבונות לצורך התשלום.
היום לאחר הדיון בבית הדין (ושינוי החלוקה) שאלתי לפי איזו חלוקה לשלם?
תודה

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

אם מניח שתהיה הסכמה בין האחים על כך שהאמא תקבל מחצית משווי הרכב, כשם שהיתה הסכמה לתת לה מחצית מכל העיזבון.

אם אין הסכמה, תלוי מתי קיבלת את הרכב. אם התחלת לנהוג ברכב לאחר שהאחים הסכימו למכור לך לפני שהאמא חזרה בה, עליך לשלם לפי החלוקה הראשונה. ואם התחלת לנהוג רק לאחר שהאמא והיורשים חזרו בהם עליך לשלם לפי החלוקה החדשה.

מקורות:

שעת קנין הרכב היא הקובעת למי הקונה יצטרך לשלם. נהיגה ברכב היא קנין משיכה אם נהג ברכב במקום שמותר להחנות שם את הרכב, עיין שו"ע חו"מ סי' קצז סעיף ב וסי' קצח סעיף א.