מתי מניח תפילין של ראש לפני השל יד

בהנ"ו
כבוד הרב.
שאלה שנשאלה בבית מדרשנו ולא מצאתי תשובה.
באיזה מקרה יורו לאדם לכתחילה להניח תפילין של ראש קודם לתפילין של יד . ולהסיר את תפילין היד קודם לתפילין של ראש.
בברכה.
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי (אם אפשר היום אודה לכם)בכתובת המייל הנ"ל.

תשובה:

שלום רב.

יש דעה בפוסקים שאדם העומד לצאת לדרך ואין השיירא ממתינה לו עד שיניח את שני התפילין, יניח קודם את של ראש ויצא לדרך ובהמשך הדרך יניח את של יד ואחר כך יחלוץ תחילה את של יד (כך הובא במשנה ברורה סי' כ"ו סק"א).

גם בירושלמי בעירובין על המשנה ריש פרק י' המוצא תפילין מכניסן זוג זוג מבואר שילבש את השל ראש קודם ואחר כך את השל יד ע"ש.