חציצה ברצועות התפילין

החלפתי רצועות תפילין וכשבאתי להניח ראיתי שכתוב מען הדפס לבן מתחת לרצועה של תפ"י המספר 180 האם זה חציצה ?

תשובה:

שלום רב וסליחה על האיחור במתן התשובה.

אין זה חציצה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' כ"ז סעיף ד' שאין חציצה ברצועות במקום הכריכות כלל, וגם במקום הקשירה במיעוט שכזה אין להקפיד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני יודע למה כתב כך הרב המשיב הנ"ל, הוא כבר 7 שנים לא איתנו באר ואין לי דרך לשואלו, למעשה במשנה ברורה הובא שנהגו להחמיר בתפילין גם במיעוט שאינו מקפיד.