קניית חמץ שנמכר לגוי

שלום רב.
1.האם מותר לכתחילה לקנות מוצרי חמץ גמור לאחר הפסח מחניות (סופרים) שעשו
לפני הפסח מכירת חמץ כדת ?
2.מה העניין במוצרים שכתוב עליהם "…. מקמח שנטחן אחרי הפסח .."
האם קניית מוצרים אלו זה דין / חומרה / הידור , מה בדיוק ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

מותר לכתחילה לקנות מוצרי חמץ גמור במקומות שעשו מכירת חמץ כדין. אמנם יש מחמירים ואינם רוצים לסמוך על מכירת החמץ ביחס לחמץ גמור, וכך נהג הגר"א מוילנא ועוד גדולים. אמנם יש לדעת שזו חומרא יתירא מפני שאף שלכתחילה יש להחמיר שלא למכור חמץ גמור, אך בעל חנות או חברה שמכרה את החמץ כדי להנצל מהפסד מרובה לא שייך לקונסם על השהיית החמץ כיון שנהגו כדין ולכן אין מקום לאסור לקנות מהם חמץ.