כפרה על תשמיש לאחר כתם שאינו מטמא ולאחר מכן התחיל ווסת

נשאלתי באשה מעדות המזרח, שמשתמשת בגלולות למניעת הריון ומחזור, ובתוך הזמן שאינה אמורה לקבל מחזור, ראתה כתם על הבגד הסמוך לגופה, אבל הוא היה צבעוני, לאחר מכן התקלחה, ולא ראתה שום דם, באותו לילה קיימה יחסים עם בעלה, ולא ראו שום דם, למחרת במשך היום קיבלה וסת.
ונפשה בשאלתה אם היא צריכה כפרה על כך, או שמא יכלה לסמוך על כך שהגלולות מונעות לה את המחזור, בכל פעם שהיא משתמשת בהם, במשך תקופות השנים.

תשובה:

שלום רב.

אם לא היתה לה שום הרגשה אינה צריכה כפרה, כיון שכתם זה אינו מטמא, ונחשב הדבר לאונס גמור, ובפרט שכאן אין אנו יודעים אם כלל היה דם בזמן התשמיש ויתכן שהתחדש אחר כך. ורבים מורים לכתחילה לעשות בדיקה לאחר מציאת כתם.

מקורות:

רמ"א סי' קפ"ה סעיף ד'. ור' בספר מראה כהן פרק ג' הערה ז' בשם גדולי הפוסקים שנכון לבדוק אף בכתמים שאינם מטמאים, כיון שכיום שנשים אינם יודעות מתי נחשב הרגשה, ולפעמים היתה הרגשה אך לא ידעו להבחין בה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    בגופי התקן (לא מירנה) וגם אני מניקה, כעת בשבעה נקיים הופיע כתם על הבגד הצמוד לגופי (צבעוני). לאחר שראיתי ערכתי בדיקה אשר יצאה תקינה. מה עלי לעשות?
    בכבוד רב