אשת איש שהיה לה קשר עם גבר אחר לפני שקיבלה גט מבעלה

שאלה:

שלום, רציתי לדעת אם גבר מותר להתחתן עם אישה שהיה לו קשר איתה כשהיא עדיין היתה נשואה אבל פרודה (מחכה לקבל גט מבעלה שעיגן אותה)…. כמובן להתחתן אחרי שהיא תקבל גט ברבנות…. האם זה משנה שלאשה היה קשר עם גבר אחר לפני שהיה לה קשר עם הגבר השני. דבר אחרון אומנם הבעל ידע על הקשר בין האשה לבין הגבר הראשון הוא לא יודע וגם לא אחרים יודעים על הקשר שהיה בין האשה והגבר השני…. אז לסיכום האם לגבר השני מותר להתחתן עם האשה אחרי שתקבל גט…. שתיהים רוצים לחזור בתשובה ובעז"ה להקים בית כשר בישראל

תשובה:

אני מבין כי האיש שרוצה עתה להנשא לה, קיים איתה יחסים בעודה אשת איש. ואם כך, בוודאי הם אסורים להינשא וכשם שהיא אסורה לבעל כך היא אסורה גם לבועל מדאורייתא גם לאחר שתתגרש מבעלה.

גם אם האיש נחשב "לבועל שני" בודאי אין כל היתר להינשא לה. (אמנם דעת מהר"א ששון כי בועל שני מותר. אולם להלכה לא נפסק כך משום שכל הפוסקים חולקים עליו).

ישנם מקרים שבדוחק היה ניתן להקל (ראה כאן), אך לא במקרה הזה שהיא ידעה ויודעת שיש איסור אשת איש כל זמן שלא קיבלה גט, ולכן אין ספק שהיא אסורה.