לעשות 'שבע ברכות' מכספי מעשר

האם מותר להשתמש מכספי מעשר כדי לעשות שמחת שבע ברכות לחתן וכלה.
יצויין החתן והכלה הם בני 40 + אין כמעט מי שעושה להם שבע ברכות וזה יהיה בשבילהם שמחה גדולה. אם לא אפשרי לעשות להם מכספי מעשר לא נעשה בכלל מכיוון שההוצאה מרובה.

תשובה:

אם נהגת עד היום להשתמש בכספי מעשר לצדקה לעניים בלבד, אין לעשות להם 'שבע ברכות' אלא אם כן הם מוגדרים כעניים (אין להם כסף לצורך פרנסה לשנה, או משכורת קבועה המספיקה לצרכים המינימליים).
אם נהגת לתת אף למצוות אחרות, הנך יכול לעשות 'שבע ברכות' מכספי מעשר.

מקורות:

לעניין מי מוגדר כעני לצורך מצוות צדקה עיין עלון המשפט גליון 25 עמוד ב.

לעניין לתת מכספי מעשר למצוות שאינן צדקה עיין עלון המשפט גליון 30 עמוד ב.