לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעשר כספים למי שחייב כסף לאנשים ולבנקים

אדם בעל משפחה עם ילדים אשר נמצא במצב כלכלי לא טוב וחייב כספים לאנשים ולבנקים.
האם עליו להפריש מרווחיו מעשר כספים?

תודה מראש

תשובה:

אין לו להפריש מעשר, משום שהחיוב לשלם חובות ולהשתדל שלא ללוות בריבית מהבנק (גם אם יש היתר עיסקא) גובר על המצווה להפריש מעשר, אבל מצווה עליו להשתדל לצמצמם בהוצאותיו – ככל האפשר – עד שיוכל לשלם את חובותיו ולהתחיל להפריש מעשר.

גם עני חייב לתת עשרים ש"ח (הסכום משתנה לפי מחיר הכסף) לצדקה בכל שנה.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 22 עמודים א-ב.