קביעת מזוזה במרפסת ובחדר שירות

1. האם מרפסת חייבת במזוזה? ואיזה צד יש לקבוע?
2. חדר קטן שירות של מכונת כביסה וכד', חייב במזוזה?

תשובה:

שלום רב.

נוהגים לקבוע בשניהם מזוזה בלא ברכה לחומרא. ואם הם פחות מד' על ד' אמות (כ 4 מטר מרובע) יש נוהגים לקבוע את המזוזה בימין הכניסה מהחדר או המרפסת לבית, ויש נוהגים בכל מקרה בכניסה מהבית לחדר.

מקורות:

ראה כאן באריכות, ולדעת החזון איש בכל מרפסת יש לקבוע המזוזה בימין הכניסה לבית, והגרש"ז אוירבך הורה לחלק בין מרפסת שגודלה ד' על ד' לפחות מכך, ורבים נוהגים בכל מקרה להניח בימין הכניסה למרפסת, עי' חובת הדר פרק ח' הערה ו' מה שהביא בזה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    הכניסה והיצאה מהסלון למרפסת דרך הווטרינה אצלי בבית היא מצד שמאל.
    צד ימין של המרפסת חסומה ע״י ספה.
    האם את המזוזה אני קובע בצד שמאל הפנימי של המרפסת על גבי הקורה של הויטרינה? האם בכלל נדרש לקבוע מזוזה ביציאה למרפסת כאשר אין משקוף של דלת (לדוגמא – בחדר).
    תודה רבה,
    ישי

  2. יש לקבוע מזוזה ביציאה למרפסת בלי ברכה, אך יש מחלוקת אם לקבוע בצד ימין או בצד שמאל, ואם המעבר אצלך בפועל הוא מצד שמאל תקבע שם כדעת החזון איש.