אשה שהתפללה ערבית ורוצה להפסיק בכך אם צריכה התרת נדרים

אני מתפללת 3 תפילות ביום ועכשיו נוצר מצב שאני מאוד עייפה ועסוקה ,האם אני יכולה להפסיק להתפלל תפילת ערבית או שאני צריכה התרת נדרים?(לא קיבלתי על עצמי להתפלל ערבית)

תשובה:

שלום רב.

אם הכוונה היתה להתפלל מתי שיהיה זמן פנוי לכך, אף על פי שזה זמן ממושך שמתפלל כל יום ויום, אין צריך לעשות התרת נדרים כשאין לה זמן להתפלל ערבית.

מקורות:

בפמ"ג בסוף הפתיחה להלכות תפילה פסק שאם קיבלה על עצמה צריכה לעשות התרת נדרים כדין, אך אם לא קיבלה על עצמה אינה צריכה לעשות התרת נדרים אף אם נהגה כך זמן ארוך כיון שכוונתה היתה רק למתי שיש לה זמן לכך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמובן. אלא שהוספנו לדקדק בדבריו, שגם אם נהגה כך שלוש פעמים אם לא היתה כוונתה להמשיך בזה בקביעות, אינה צריכה התרה.