אם מותר בתשה"מ בזמנים שקשים לישראל

שלום רב

כתוב בהלכה שתשמיש המיטה אסור בזמנים שקשים לישראל
האם בתקופה של היום ואם מה שקורה בדרום לזאת הכוונה.
איך יודעים מתי הזמנים הללו?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

מותר בימים אלו לשמש מיטתו.

מקורות:

בשולחן ערוך סי' ר"מ סעיף י"ב כתוב שאסור לשמש בשני רעבון, ולא נכתב שגם בזמנים שקשים לישראל, אך בלבוש הוסיף שהוא הדין שאר צרות שהם צרות רבים, ובשיירי כנסת הגדולה בהגה"ט אות ה' שדווקא בצרות שהם כמו רעבון כגון ירקות שדפון וכדומה אבל בצרות אחרות כדבר וכיו"ב דלא דמו לרעבון לא נאסר בתשמיש המטה. ור' עוד בשו"ת ציץ אליעזר חי"ג סי' כ"א שהתיר לשמש מיטתו בזמן מלחמה וכתב שאין בזה אף משום מידת חסידות.

ור' בשו"ת שבט הקהתי חלק ד' סימן פ' שדן בשאלה דומה על זמן מלחמת המפרץ שנפלו טילים בארץ וכתב שם שמותר כיון שאין זה ממש מלחמה וזה לשונו שם: כיון דאין ממש מלחמה בא"י אלא שהאויב מאיים לעשות מלחמה וזה כמה שנים שהאויבים מאיימים עלינו ר"ל והקב"ה מצילינו מידם ומה שנופל בכל לילה טילים כיון דאנו רואים בחסדי השי"ת דאין אבידות בנפש או פצועים קשים אלא מעט מזעיר ר"ל מסתברא דמותר לשמש דאטו דבכל יום יש ר"ל אבידות בנפש ופצועים קשים הרבה יותר מהטילים מתאונות דרכים בעו"ה האם אסור לשמש כנלענ"ד.