נטילת ידים לאחר תשה"מ

לכבוד הרבנים
ברצוני לברר לגבי נטילת ידים לאחר תה"מ האם צריך ליטול מיד לאחר או אפשר להמתין עד שיקום משנתו.
בסוכה כתוב במ"ב שאין מצריכים אותו לחזור לסוכה אחר תה"מ שלא הטריחו אותו האם ה"ה לגבי נט"י או לא
תודה

תשובה:

שלום רב.

בסוכה יש דין מצטער ומשום כך יש פטור מסוכה כשיש לו צער לקום אחר תשה"מ, אך בדיני נטילת ידים אין פטור של מצטער בזה, ויש להקפיד ליטול ידיו לאחר תשה"מ, ובפרט שיכול להניח כלי על יד המטה וליטול ידיו בקלות.

מקורות:

שולחן ערוך סי' ד' סעיף י"ח. ומעיקר הדין סגי בעירוי מים פעם אחת על ידיו ויש המצריכים ג' פעמים (משנה ברורה שם ס"ק ל"ט). וראה בבית יוסף שכתב בשם המהר"י אבוהב שאם אינו נוטל ידיו אחרי שקיים מצוות עונה אורחותיו מקולקלין.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם חייב ליטול ידיים ליד המיטה דווקא כמו בבוקר, או שאפשר קודם ללכת לשירותים, ולשטוף המקום, ואחר כך ליטול ידיים בכיור.