אחד היורשים טוען שהאמא העבירה לו בעל פה את חלקה בירושה

שאלה בדיני ירושה: אבי נפטר ראשון ואחרי שנה וחצי נפטרה אמי. הם לא השאירו צוואה אנחנו 9 ילדים. אחד האחים הצעירים טוען שאמנו הבטיחה לו בעל פה (לפני פטירת אבינו) ובנוכחות שני עדים את "החלק" שלה בירושה. לכן אחינו תובע 75% מערך הדירה ועוד תשיעית , וכן גם אותו דבר בכסף שהורישו ההורים.
שאלתי היא מה קובע דין תורה בנוגע לדרישה זו

תשובה:

בדין תורה אשה לא יורשת את בעלה כלל, לכן אין לאמא אלא מחצית מהדירה הרשומה על שמה ולא 75%.

האח אינו נאמן לספר סיפורים אלא חייב להביא את העדים שיעידו על ההבטחה. עדים צריכים להיות שומרי תורה ומצוות ושלא יהיו קרובי משפחה זה לזה ולא לאף אחד מכל היורשים. בדרך כלל אין תוקף להבטחה בעל פה, אולם אם האמר היתה אז חולה יש מקרים שגם הבטחה בעל פה בפני עדים כשרים תהיה תקיפה.

מקורות:

דיני עדים כשרים עיין שו"ע חו"מ סי' לג-לה. דיני מתנת שכיב מרע עיין שם סי' רנ.

הצטרף לדיון

תגובה 1