נטילת משככי כאבים בשבת כשכואב כל גופו

רציתי לשאול – האם מותר לקחת בשבת משכך כאבים נגד כאבי מחזור?
יש לציין שאלו כאבים מאוד חזקים, אבל אני לא שוכבת במיטה בגללם כי אני חושבת שזה רק מחמיר את הכאבים – כי אז יותר קשה לי להסיח את דעתי מהם.
תודה.

תשובה:

שלום רב.

במצבים בהם ההרגשה היא של כאב בכל הגוף, עד שמרגישה כנפלה למשכב ואינה נשכבת במיטה כדי שלא יכבד הכאב, מותר לה לקחת התרופה בשבת.

מקורות:

שולחן ערוך סי' שכ"ח סעיף י"ז ורמ"א שם וסעיף ל"ז ומ"ב ס"ק קכ"א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקרה כזה אם לא לוקחים את הכדור שהכאב חלש הוא מחמיר ואז לוקח לכדור המון זמן עד שמשפיע אם בכלל.
    האם במקרה כזה מותר לקחת כדור שהכאב עדיין חלש?
    לא נראה לי הגיוני שנגזר על בנות ישראל לסבול כ"כ..

  2. אם נטילת הכדרור היא כדי למנוע כאב שהוא בכלל חולי המתיר נטילת תרופה בשבת, יש היתר לקחת את התרופה עוד לפני שהמגיעים למצב החולי כדי למונעו.