נדרים במחשבה אם צריכים התרה

שלום הרב ואני מודה לך מראש אם תוכל לעזור לי:) יש לי מחשבות שמטרידות אותי נורא וזה לא פעם ראשונה שזה קורה לי ולכן עשיתי פעמיים כבר התרת נדרים השנה ומסרתי מודעה,(וכן כל-נדרי)וכן גיליתי דעתי שכל מה שאדור יבוטל בעקבות המחשבות שהיו לי ושוב פעם רצות לי המחשבות האלה לדוגמא ראיתי סדרה מסויימת ועלתה לי מחשבה שאני נודר בשם ה׳ שלא לראות את שוב וכמובן שלא אמרתי את זה בפי ושאני לא מסכים לזה האם זה נחשב כנדר?

תשובה:

שלום רב.

רוב הנדרים אינם חלים במחשבה, אמנם נדרים מסויימים מאוד חלים, אך כיון שמסרת מודעה שכל מה שתידור במחשבה לא יחול אין זה חל, ואינך צריך לעשות שוב התרת נדרים.

מקורות:

ספר יעלזו חסידים לבעל הפלא יועץ עמ' שמ"ה,ומקור דבריו בספר חסידים סי' תתרנ"ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בריטב"א (נדרים כג ע"ב) כתב שמעיקר הדין ניתן למסור מודעא בינו לבין עצמו, אולם לכתחילה ראוי לאומרה בפני שנים מפני החשד, שיאמרו שאינו מקיים נדריו.