רחיצה במים חמים ביום טוב

שלום לכבוד הרב..בימים שני ושלישי שחל בהם ראש השנה כמו השנה האם אפשר להתרחץ במים חמים [במים שהתחממו מערב יום טוב וכן לגבי מים שהתחממו ביום טוב] וכן מה לגבי סבון..

תודה רבה שנה טובה.

תשובה:

שלום רב.

למנהג בני ספרד מותר לרחוץ כל גופו בחמין שהוחמו מערב יום טוב, ולמנהג בני אשכנז מותר רק באופן של רחיצת אבר אבר ולא כל הגוף ביחד, ומותר אף להשתמש בסבון נוזלי (לא קשיח) לצורך הרחיצה.

בברכת שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה.

מקורות:

בשולחן ערוך סי' תקי"א סעיף ב' נחלקו המחבר והרמ"א בזה ועי' במ"ב שם ס"ק י"ח. וראה עוד כאן לענין רחיצת תינוק, וכאן לענין שימוש בסבון נוזלי.