תפילת ערבית בזמן פלג המנחה

לכבוד הרבנים שליט"א

המנהג כיום שהמתפללים ערבית מפלג המנחה מברכים ברכות ק"ש האם אפשר לנהג כן לכתחילה (שהרי בשעה"צ סי' רלה סק' ו הסתפק האם זמן הברכות הוא מהשקיעה או מפלג ונראה מדבריו שיוצא רק בדיעבד)

תשובה:

שלום רב.

ביום חול אין להתפלל לכתחלה בזמן 'פלג המנחה', ורק בליל שבת מותר לעשות כן כדי להקדים ולקבל את השבת מבעוד יום, ויש הסוברים שבארץ ישראל לכתחלה אין להתפלל בזמן זה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' רס"ז סעיף ב' ומשנה ברורה שם. ודעת הגרי"ש אלישיב זצ"ל שבארץ ישראל אין לנהוג כן לכתחלה גם בערב שבת.