הדלקת נרות שבת בשמן תרומה טמאה בבית הכהן

האם מותר לכהן שקבל תרומה בשמן זית לתת לחתן שלו שהוא לא כהן להשתמש בבית חמיו להדלקת נרות? או אפילו לתת לו להשתמש בבית החתן עצמו?

תשובה:

שלום רב.

כשמדליק בבית חמיו אם יש לכהן הנאה מכך מותר לו גם להשתמש בשמן התרומה, אך בביתו אין לו להשתמש בזה כיון שאין הכהן נהנה מכך.

מקורות:

ברמב"ם תרומות יא,יז מבואר שישראל המתארח אצל כהן יכול להדליק בשמן תרומה אם נהנה מכך הכהן, ואף אם אחר כך הולך משם אינו צריך לכבותו. אך בבית הישראל אסור כיון שאין לכהן כל הנאה מכך.