להודיע לקונה הדירה שיש שכן עצבני

יש לי שכן בקומה מתחתי שכל רעש הכי קטן ממש מפריע לו (אפילו כשהולכים יחפים הוא מתעצבן) והוא עולה להעיר כל פעם מחדש. האם כשאני בא למכור את הדירה אני מחוייב להודיע ללקוחות עליו?

תשובה:

אם מצויים אנשים עצבניים כאלו, אין צורך להודיע, מאחר שהקונה היה צריך לשאול מעצמו. אם אכן מדובר באדם עצבני ביותר באופן נדיר, תלוי אם יש סיכוי שהקונה לא ירצה לקנות את הדירה אם יידע על כך, יש להודיע לו. אבל אם נראה שהוא יקנה את הדירה בכל מקרה, אלא שינצל מידע זה כדי להוריד את המחיר, אין צורך להודיע לו.

מקורות:

אם הקונה היה צריך לברר מעצמו, הרי זה בגדר 'איהו הוא דאטעי אנפשיה', עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 3 הערה 15.

מסתבר שאין המוכר צריך להודיע לקונה כשהוא ינצל את המידע רק כדי להוריד את המחיר כשבאמת אין עובדה זו גורמת שמחיר הדירה תהיה גבוהה מדי, וכן הורה הגר"י פליישמן שליט"א.