לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השיגו הנחה לחתונה באמצעות נתונים שחלקם אינם נכונים

בס"ד
בימים האחרונים ערכנו חתונה באחד האולמות. סיכמנו על תשלום לכל מנה. בגמר האירוע, ערכנו וסיכמנו את המתנות והם היו ברוכות וכולן נזקפות לחתן והכלה.
לסיכום הצטרפה דודה ממשפחת החתן , כאשר עמדנו לשלם לבעל האולם, עמדה ואמרה, תנו לי ואני אנהל את המשא ומתן עם בעל האולם. הרי הכל הולך לחתן והכלה, ומה שנרוויח יהיה שלהם. אתם רק תצטרפו אלי ותחזקו את דברי.
היא הציגה בפני בעל האולם שהחתן קיבל מתנות בשווי מזערי, ועוד גיבובי דברים שלא כאן המקום לתארם וביקשה שיפחית את כמות המנות לחיוב ב-30.
עמדתי בצד בשקט, כיוון שהרגשתי שאיני יכול להצטרף לדברים שנאמרו.
בעל האולם סירב . אמרה לו אם כך, אני הולכת לסכם עם שותפך [הם שני אחים, והשני נוח יותר].
שילמנו חלק מהסכום. מתוך המתנות שקיבלנו, ולמחרת ,הלכנו אל השותף השני.
אני המתנתי בחוץ ואמרתי שאני לא יכול להצטרף, כיוון שאני בד"כ מקיים את מה שאני מסכם. ואני לא אוכל לומר את מה שהן אומרות.
אבל מה שיסוכם ארשום את הצ'ק בסוף. לאחר מספר דקות חזרו אלי , ומסרו לי שסיכמו איתו על פחות 20 מנות. ומאחר שגם נכמרו רחמיו על החתן היתום [והוא כזה], כל שישאר לו מהאירוע של יום שישי הרי הוא לשבת חתן הקרובה.
השאלה
א. האם ההתנהגות שלנו הייתה נכונה.
ב. והאם אפשר להשתמש במזון שייתן ביום שישי.

תשובה:

מזל טוב על החתונה

א. ההתנהגות לא היתה נכונה. מותר לומר על החתן שהוא יתום, אבל לא לומר עובדות שאינן נכונות.
ב. מותר להשתמש במזון של יום שישי. נשמע שהסיבה העיקרית שהוא נתן את המנות של יום שישי היא בגלל שהחתן יתום. גם בגלל שבין כך אין מה לעשות עם מנות שנשארות מאירוע אחר.

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה. היו הרבה שאלות שהמתינו לתשובה ולא שמתי לב שהשאלה דחופה עד ליום שישי.

מקורות:

על איסור גניבת דעת לצורך התרמה עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 4 הערה 28 וגליון 43 עמוד א.

הצטרף לדיון

תגובה 1