הזמן המוקדם ביותר להנחת תפילין

אני מתחיל לעבוד ממש מוקדם ומסיים מאוחר השאלה שלי אם אני מניח תפילין בשעה 4.30 בערך לפנות בוקר זה בסדר ואם לא מה לעשות מתי הכי מוקדם אפשר להניח תפילין

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה יש להניח תפילין רק מהזמן המופיע בלוח כזמן הנחת תפילין שהוא כשעה לפני הנץ החמה, בשבוע זה הזמן הוא בין 5:08-5:13.

אם אינו יכול להניחו לאחר זמן זה, ואף לא לזמן קצר מאוד במשך היום, ניתן להקל להניחם בזמן מוקדם יותר מעלות השחר בשבוע זה הזמן הוא: 4:44-4:49.

ומי שמחמת אונס גמור של הפסד ממון רב או טיפול רפואי וכדו' לא יוכל להניח אפי' לזמן קצר במשך כל היום כולו, יכול להניח התפילין אפילו בלילה בלא ברכה, כיון שמדאורייתא זמן תפילין גם בלילה, אך חכמים קבעו שלא להניחם בלילה כדי שלא ירדמו עמם.

מקורות:

סי' ל' ס"א ומ"ב שם. לענין אונס ראה באגרות משה ח"א סי' י' ותשובות והנהגות ח"א סי' מ"ט. ובדבר השעה המדוייקת לזמן משיכיר בין תכלת ללבן ר' בפסקי תשובות סי' י"ח אות ה' שהביא את כל הדעות בזה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. מצות תפילין היא כל היום עד השקיעה, אבל למה לא להתחיל את היום כמו כל יהודי ב3500 שנה האחרונות, בתפילה בבית הכנסת עם תפילין? אולי בהתחלה זה מאמץ, אבל מתרגלים ורואים שהיום אחר, מתחילים אותו עם קדושה, עם שיח עם בורא עולם, זה הדבר הכי נפלא שיכול להיות.
    בהצלחה.