אכילת דגים עם בשר עוף

חז"ל גילו לנו שדגים ובשר מזיקים לבריאות ומחמת כך אסרו אותם באכילה ביחד. האם גם בשר העוף נכלל באיסור זה
במחילה מכבוד הרבנים שליט"א אם אפשר קצת מקורות לדין זה.

תזכו למצוות על הכל, ובפרט על האתר הנפלא

תשובה:

אף בשר עוף נכלל באיסור זה, ואפילו שומן עופות אין לאכול עם דגים.

מקורות:

שו"ת שבות יעקב (ח"ב סי' קד) וכ"כ בברכי יוסף (או"ח סי' קעג – והובא בכף החיים (שם סק"ט)) וכ"כ בקיצור שולחן ערוך (סימן לג ס"א), ואמנם בשו"ת בית יהודה (סי' כד) כתב להקל בעוף מכל מקום כבר כתב בברכ"י ובכה"ח שם שמכיון שזה דבר של סכנה יש להחמיר בזה, וכ"כ במסגרת השלחן (קאסטלנובו, יו"ד סי' קטז ס"ג).

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מחילה שאין לי סבלנות אם אפשר לברר לי דעת הרב עובדיה בעניין זה. לא שחס ושלום אני מערער, פשוט שמעתי מרב שאמר אחרת והוא אמר לי שככה אמר הרב עובדיה, ואני זוכר שבעבר שאלתי את כבוד הרבנים שליט"א את השאלה הזו ועניתם לי כמו פה שלמעשה אין הבדל בין בשר עוף לבשר רגיל, ולכם ברור שלמעשה אנו עושים כפי מה שאתם מורים לנו, אלא שרק רציתי לדעת גם האם זה נכון מה שאמר לי שהרב עובדיה מתיר

  2. בילקוט יוסף או"ח חלק ז' בסי' קע"ג סעיף ב' כתב שגם הספרדים נוהגים להחמיר בזה בבשר עוף לא לאוכלו עם דגים.

  3. שבורא עולם יברך את צוות הרבנים שליט"א על הפצת התורה יישר כוח גדול. זה ממש קידוש ה' גדול שאין שאלה בעולם שאין עליה תשובה וזאת רואים דרך האתר הנפלא הזה