בין אדם לחברו

יש לי חברה שאני עובדת איתה
ופשוט יש לי הרגשה שהיא לא סובלת אותי כל פעם שאני מגיעה למשמרת שלי היא עושה לי פרצופים מתביישת אותי לפני רבים,ואני לא עונה לה ולא מתלוננת עלייה רק בשביל שלא יעיפו אותה מהעבודה לא יודעת מה להגיב במצב שכזה
תודה רבה….

תשובה:

שלום רב.

אכן לא נעים להיות במצב אותו את מתארת.

אך מאידך שאלת את שאלתך בדיוק בימים בהם אנו מרים על חורבן בית המקדש שנחרב בגלל שנאת חינם.

נכון את בסדר גמור, ולא עשית שום דבר רע, אך בכל אופן ביכולתך להרבות אהבת חינם בעולם ולתקן את שורש שנאת החינם שגרמה לחורבן הבית.

בפעם הבאה כשאת מגיעה למשמרת שלך ושלה יחד, גשי אליה ישירות ותדברי איתה רכות כמו אחותי את יודעת, חבל שנסחב בתוכנו כעסים, יש לי תחושה שאת כועסת עלי, וחבל ששנינו ניפגע מכך, יש לך מה לומר לי? אשמח לשמוע…..

וכך בעדינות וברכות תקשיבי לה ותכווני אותה להוציא את כל מה שיש לה כלפייך, תדעי להתנצל גם אם אינך מרגישה שהיית לא בסדר אך למען הרבות אהבה בישראל גם זה כדאי.

ובעזרת ה' תרבו ביניכם אהבה ואחווה, והכל על מקומו יבוא בשלום.

בהצלחה רבה.

הרב יהודה ליב אוירבך

לקביעת פגישה: