איסור ריבית בקבלת מתנה כתוספת לקניית מוצר

אני הולכת כל כמה חודשים לטיפול אצל קוסמטיקאית. אחרי כל טיפול צריך למרוח על המקום במשך כמה ימים משחה שאני קונה ממנה – המשחה מספיקה לכמה טיפולים.
לפני כמה זמן נגמרה לי המשחה והלכתי אליה לטיפול והסתמכתי על זה שאחרי הטיפול אני אקנה ממנה משחה חדשה. אבל אחרי הטיפול התברר לי שאין לה משחה למכור לי, היא חיכתה להזמנה שתגיע אליה, ולכן היא נתנה לי לבינתיים משחה שהייתה רק מלאה בערך עד השליש – במתנה, וכשההזמנה הגיעה היא נתנה לי משחה חדשה – במחיר הרגיל.
השאלה שלי היא האם היה בכך איסור ריבית שתמורת ההמתנה למשחה החדשה קיבלתי משחה לא מלאה בחינם? ואם כן – מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב.

מכיון שלא שילמת על המשחה החדשה בהתחלה, רק כשקיבלת אותה, ממילא מה שהיא נתנה לך לא היה בזמן שהיתה חייבת להביא לך דבר, והביאה לך את זה רק כמתנה, ומשום כך אין בזה איסור ריבית כלל.