אם נשים צריכות לומר וידוי בקריאת שמע שעל המטה

האם בקריאת שמע שעל המיטה נשים צריכות להגיד וידוי ואם כן כל יום או רק בימים מסויימים? תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

נשים אינם צריכות לומר וידוי, אך אם הם רוצות יכולות לומר כפי רצונן ויש בכך ממידת חסידות.

מקורות:

ילקוט יוסף אוצר דינים לאשה ולבת לענין אמירת האשה וידוי בתחנון, ובקריאת שמע שעל המטה קיל יותר, שגם לגברים אין זה חיוב, אלא מנהג טוב (ר' כף החיים רלט,ב)

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אבל כדאי מאד להחמיר בזה,אם אומרים בכוונה את הוידוי. שיש מעלה גדולה לסיים את היום מתוך חשבון נפש ותשובה ,להתנקות מהחטאים מידי יום.וכתוב בספרים שמי שעושה חשבון נפש מעצמו על מעשיו , ה' לא צריך להביא יסורים כדי לעורר אותו לתשובה..( כמובן שיכולים להיות עוד גורמים ליסורים ).