סיפור לשון הרע כפריקה להרגשות

לרב שלום,
אני וחברה שלי מורות אז באתי אליה ואמרתי לה שאני ממש עצובה כי שמעתי רכילות בחדר מורים למרות שאני לא רציתי לשמוע האם אין כאן גנאי אומנם לא ציינתי בפניה מי דיבר אך עצם העובדה שאמרתי לה כי שמעתי בחדר מורים לשון הרע, האם עלי לתקן את הגנאי, אציין כי אותה מורה יודעת כי ישנם דיבורי לשון הרע בחדר מורים?

תשובה:

לפרוק כאב ותסכול מכך ששמעת בחדר המורות לשון הרע, אין בזה איסור, בפרט שלא פירטת על מי מדובר.

מקורות:

ראי כאן מאמר ארוך בנושא זה המפרט את הכללים בזה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום עליכם ,
    עבדתי כמלצר ביקשו ממני להביא מנה באתי לטבח אמר שהוא לא רוצה תגיד לסגן . כמעט בכיתי אז חשבתי לספר לאחראי בסוף סיפרתי לסגן מנהל אז בא שאל ליד כולם מי זה היה אמרתי לו מי זה היה אחרי זה התחיל לקלל שיפטרו אותך ממש לא רציתי ללכת לעבוד כל הזמן הפחיד אותי
    1]האם זה בסדר שסיפרתי הוא בעמו אמר תגיד לסגן מנהל
    2]אחי שאל מי זה היה לא רציתי להגיד את השם שלו לחץ בסוף אמרתי לו הייתי עצוב כל פעם שבאתי לעבודה כ הזמן חיפש אותי מה עושים במצבים כאלה
    הערה =רשום תראה את הכללים כ א ן שלוחצים כאן לא רואים שום דבר תודה

  2. לכאורה לפי הסיפור שלך היית חייב לומר מי זאת היה כיון שזה חלק מהעבודה שלך, ולא היתה מטרתך לגנותו אלא לספר לאחראי על מעשיו, וכן לא הוספת פרטים מעבר למה שהיה, וגם כאשר סיפרת לאחיך לא היתה מטרתך לגנותו.
    תודה על ההערה כעת הקישור תוקן.