תשלום לקופת תגמולים, אם פוטרת מתשלום פיצויים

כב' הרבנים הגאונים
שלום רב

מעביד שהפריש לעובד 5% מהשכר עבור פנסיה כמו כן העובד הפריש 5 % משכרו לפנסיה, עתה פיטר המעביד את העובד ואינו רוצה לשלם פיצויים וטענתו עמו ש ה 5% שהוא הפריש הרי הם לפיצויים, בעוד שה 5% שהפריש העובד זה לפנסיה,
יש לציין שבפוליסה נכתב שההפרשות הן של העובד והן של המעביד הן עבור תגמולים, ולא נכתב בחלק המעביד- פיצוים.
האם המעביד צודק או לא?

עוד יש לציין שבחוק פיצוי פיטורין סעיף 14 יש התייחסות מיוחדת לנושא, ושם נאמר שאין המעביד יכול לטעון שהפרשותיו לפנסיה הן עבור פיצויים אלא בהתקיים כמה תנאים,
(בנידונינו אין המעביד עומד בתנאים שמציב החוק והתקנות)
האם עובדת היות חוק זה מועילה לעובד או לא?

בכ"ר ובברכה

תשובה:

שלום וברכה!

לא ניתן לענות באופן פרטני לשאלתך, מאחר שקשה לדעת את טענת המעביד בלא שמיעתה בצורה מסודרת.

באופן כללי בעניני עבודה פוסקים כמנהג המדינה, אלא אם כן יש מנהג ברור אחרת.

ובמקרה שההפרשה היא עבור תגמולים, בדרך כלל אינה פוטרת את המעביד מתשלום הפיצויים כמפורט בחוק שציינת, אך לפעמים בהסכם הקיבוצי נקבע כי הפרשת המעביד היא גם עבור הפיצויים, ובמקרה זה בדרך כלל יש לנהוג כמפורט בהסכם.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ר' בעלון המשפט גליון 33 עמוד ד' בענין מנהג המדינה בתשלום פיצויים.