האם מותר לנגן בכלי נגינה בבית הכנסת

שאלה:

שלום הרב, בבית כנסת במושב שלנו חשבו שאולי יהיה יפה להביא כלי נגינה לתפילת ראש חודש והלל, אבל אחד מבני המושב טען שידוע לו שהדבר לא פשוט, האם הדבר מותר או אסור, והאם תוכל לצרף מקורות.

תשובה:

אכן צודק חבירך, הדבר אסור בהחלט, ולפני כמאתיים שנה היה זה אחד מהשינויים הראשונים שהחלו בו הריפורמים להנהיג בבתי כנסיות שלהם, ורבינו החתם סופר יצא בתוקף נגד התופעה. ועד היום הדבר נשאר כאחד מהסמלים שלחמו עליהם אבותינו שלא לשנות מדרכי רבותינו ואבותינו מדור דור.

מקורות:

ראה שו"ת חת"ס ח"ו מסי' פד עד סי' צו, וחו"מ סי' קצב באמצע התשובה, דברי מלכיאל ח"ה סי' רה, כף החיים או"ח סי' קנא אות יט ושם ציין גם ללב חיים ולשדי חמד שהביא עוד שיטות באיסור, ומנחת יצחק ח"ה סי' צז.