סופר סת"ם שכתב שם הוי"ה עם שם אלוקים בלי הפסק ביניהם

טעה סופר סת"ם וכתב השם הוי-ה ביחד עם אלוקים בלי הפסק מה לעשות הלא אי אפשר למחוק השמות?

תשובה:

אם המילים קרובות ממש, באופן שאין אפילו אות י' קטנה ביניהם, יש לתת את זה לקולף שיקלוף את שתי השמות, אולם אם המילים מעט רחוקות וניכר קצת שהם שתי מילים אין לקולפם, ו

מקורות:

כאשר שתי המילים צמודות זו לזו, הרי שנתבטל השם הוי"ה הראשון, ולכן היה מקום לומר שאפשר לגרד את התחלת האות של "א" של אלקים, ואזי יהיו כשני מילים, והקדושה תחול באותו זמן ואין בזה משום חק תוכות וכמבואר בפוסקים עי' משנ"ב כללי חק תוכות, אולם מאחר ולפעמים אפשר לראות זאת כב' מילים ולפעמים קשה להחליט, עדיף לקלוף את שניהם ביחד באופן שלא יהיה אחד מהם ח"ו במצב של קליפת שם קודש במקום שאין צורך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא הבנתי מה ה"חס ושלום" כאן.
    אם מדובר על מקום שהשמות צמודים זה לזה, הרי אין כאן שם קודש, ואם מדובר שהם אינם צמודים, לא הותר מעולם למחוק.
    בכל מקרה מחמת הספק נכתב בתשובה שיש לקלוף את השמות
    ספר תורת הלוי אינו תחת ידי