תפירת החתך הקדמי בטלית קטן עם חוט שאינו מצמר

שלום
אני רוצה לתפור את החתך הקדמי שיש בטלית קטן מצמר שלי כדי לעשות צווארון עגול ואני רוצה לדעת אם מותר לתפור בחוט תפירה שלא מצמר ואם כן, האם זה גורע מהידור הטלית

תשובה

מותר לתפור, ואין זה גורע מהידור הטלית.

מקורות

קרע שנמצא באמצע הבגד אפשר לתפור אותו באיזה חוט שרוצים, וכל מה שיש הגבלות באיזה חוט מותר לתפור קרע, זה רק בקרע שנמצא בקצה הבגד באיזור שקשורים בו את חוטי הציצית, וכפי שמבואר בשו"ע ונו"כ באו"ח סוף סימן ט"ו.

ומה שכתבנו שאינו גורע מהידור הטלית, אפילו בגד שעשוי מתערובת של צמר וחומרים אחרים, הדין הוא שהולכים אחרי הרוב, ואם רובו מצמר, דינו כטלית של צמר, (וכפי שמבואר במשנה ברורה סימן ט' סק"ב), וקל וחומר במקרה שכל הבגד עשוי מצמר והוא רק תופר בו כמה חוטים שאינם מצמר, וודאי שהם טפלים לבגד, ודינו כטלית של צמר.