קבלת שבת מוקדמת לבעל ואשה

אם אני מקבל שבת מוקדם מהרגיל (קבלת שבת מוקדמת בערך ב6) האם אשתי יכולה להדליק נרות בזמן הרגיל של קבלת שבת ( 7 ורבע, 7 ועשרים)
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי זה מאוד חשוב
שבת שלום ותודה מראש

תשובה:

גם אם אתה מקבל שבת מוקדם, אין מניעה שאשתך תדליק נרות אחריך. אם קהילה מסוימת מקבלת שבת מוקדם, כל תושבי הקהילה נגררים אחרי קבלת הקהילה (של בית הכנסת). ברוב המקומות כיום, ובפרט בישראל, אין שעת קבלה מרוכזת, ואיש שמקבל שבת אינו מחייב את אשתו לקבל באותו זמן לדעת הרבה פוסקים, אמנם יש מחמירים בזה כפי שהובא כאן באריכות.

מצד האווירה, אולי עדיף שלא תחזור הביתה לפני שאשתך תדליק נרות, והיא תשתדל להדליק לפני שאתה חוזר מבית הכנסת.