סכינים של גויים

שלום, רשמת לי (כאן) שסכין של יהודי ברגע שהגוי לקח את זה לשוק, אני לא צריך לחשוש שמה הוא ישתמש את זה בחם, ונאמר שיש לי מסעדה, ומכרתי את הסכין לגוי בשביל להישתמש ללא צורך להטביל אז גם אני לא צריך לחשוש, כי רשמת סכין של יהודי, (ומה שאני לא מבין יש לי פה ברחוב כאלה בסטות שחותכים את הפירות, אז אני יכול לאכול חופשי את הפירות החתוכים שלהם? (למרות שבדרך כלל הם אנשים עניים ומי יודע מה הם חתכו לפני או שלקחו את הסכין הביתה שלם בלילה ומי יודע מה היכינו איתה)
וגם בקשר למסעדה אני יכול לומר להם שיכנו לי רק סלט של עגבניות ומלפונים דברים שלא צרכים בדיקה והם יכולים לחתוך עם הסכין שלהם?
אני מדבר על מדינת סין

תשובה:

יש חילוק בין סכין של יהודי שהוא בחזקת כשר, וכל עוד לא ידוע שנחתך בו דבר אסור אין לחשוש, אולם סכין של גוי אין להשתמש בו אפילו לשימוש בחיתוך ירקות.

משום כך אין לאכול ממאכלים שבמסעדה של נכרים, אפילו שאוכל רק מהירקות שם.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קכא.