סכין שניתן לגוי ולא ידוע מה חתך בו

שלום אני גר בסין ויש לי טבח גוי שמכין לי אוכל, אתמול הוא לקח את הסכין מהבית שלי והלך להביא לי דגים מהשוק, בשוק יש גם הרבה דגים וחיות לא כשרים
הוא הלך לבד האם זה פוסל את הסכין (שהוא אמר לי שהוא פתח שם רק את הדגים שאני אמרתי לו שאותם אני קונה )
2)- עם מישהו חותך חזיר בסכין ואני מנקה את הסכין אחרי זה מותר לי להשתמש בסכין, בגלל שזה קר
3)והשאלה השלישית עם אני יכול לסמוך על הגוי שהוא לא השתמש בחם להערבב את הסיר הבישול שלו בסכין שהוא היה מחוץ לבית שלי
4)והבנתי שגם בקר ברגע שזה לימון או בצל זה גם בעיה אז השאלה שלי אולי יש סוגי דגים שי ש להם סוגי חמיצות כמו תמנון סרטן וכו שאז אולי הגוי חתך שם משהו ואז לי אסור להשתמש בסכין.

תשובה:

באופן כללי: סכין של יהודי שחתכו בו דברים שאינם חריפים או חמוצים, צריך לנקות היטב עם חומר ניקוי ו"סקוטש ברייט", והסכין מותרת, עדיף לכתחילה לאחר מכן לשפוך על זה מים רותחים מהקומקום, אך אין זה מעכב.

אם הדבר הוא דבר חריף או חמוץ, יש לנקות היטב ולאחר מכן להניח את הסכין בתוך הקומקום הרותח כשהמים מבעבעים, והסכין מותר בשימוש.

אין צורך לחשוש שהגוי יערבב עם הסכין איזה שהוא תבשיל לא כשר מחוץ לבית.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' צו ס"א-ב, וסי' קכא.