ויטמינים וכדורי סידן בפסח

לגבי סידן "דרך חיים", האם מותר לקחת בפסח וכן ויטמידין D3 של חב' ד"ר פישר. אני חייבת לקחת בגלל בעיות סידן. תודה

תשובה:

הרבה יצרנים של וויטמין D3 משתמשים בחמץ, ולכן אם הוויטמין בא בצורה של כדור לעיסה או מציצה, או אבקה שיוצרים ממנה משקה, אין להתיר בפסח. למיטב ידיעתי, הוויטמין שאת מציינת גם אינו מופיע ברשימות של פסח, אך יש לבדוק ברשימות.

אם מדובר על קפסולה שאין לה שום טעם, והיא נבלעת ללא לעיסה, אפשר להתיר אם את זקוקה לצורך רפואה, והימנעות מלקיחת הוויטמינים עלולה להזיק לבריאות.

מקורות: שמירת שבת כהלכתה מ הערה קס"ט; חזון איש, אורח חיים קט"ז, ח.