בישול אורז לשבת הגדול בכלי פסח (לנזהרים מקטניות)

האם מותר לבשל אורז לשבת הזאת בכלים של פסח?
אודה על תשובה מהירה.
אנחנו אשכנזים ולא אוכלים קטניות ואורז בפסח

תשובה:

לא.

מקורות:

המנהג להחמיר ולא לבשל בכלי שבישלו בו קטניות אפילו הוא אינו בן יומו וכפי דעות המחמירים בזה עי' כף החיים (סי' תנג ס"ק כז), וכמו שהובא גם בשם הגרש"ז אויערבאך עי' בספר ערב פסח שחל בשבת פרק ח הערה ד, ובהליכות שלמה (פסח עמ' פח) וקובץ דרכי הוראה (ח"א עמ' כח הערה 121).

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סיפרה לי אישה שמכינה אורז בשקית קוקי או תבנית חד פעמיבתנור, כדבר אחרון לפני החג. כך לא השתמשה בכלי פסחי, והתנור ממילא ישומש לחמצ אחר כך. האם זה פיתרון הלכתי נכון?