חרדל בפסח

האם חרדל כשר לפסח?

תשובה:

למנהג האשכנזים שלא אוכלים קטניות, אף חרדל אסור באכילה שדינו כקטניות, והספרדים יש שנהגו לאוכלו ויש שנהגו שלא לאוכלו.

גם לנוהגים לאוכלו [דהיינו לפי מקצת מהספרדים], יש להקפיד מאד על כשרות לפסח, מאחר ומצוי מאד גרעיני חיטה בין גרעיני החרדל.

מקורות:

שו"ע סי' תסד ס"א, כף החיים סק"ז.

הצטרף לדיון

14 תגובות

  1. אם החדל אינו קטניה והוא אסור כמו אורז שזה "נראה כמו" אזי, האם זו רק החמרה????
    ואם הבנתי נכון זה אפ' לא תולדה של קיטנית.

  2. צריך להבין שאין שיויון בין ההגדרה הבוטנית של קטניות לבין איסור קטניות. זוהי אינה גזירת הכתוב שרק מין קטניות נאסר אלא זוהי גזירת חז"ל שהתבססה על החששות המצויים בזמנם (שרלוונטיים בחלקם גם בימינו)

  3. האם החרדל גדל בשדות שגדלים בהם גם דגן?
    האם הוא נשמר במחסנים דומים?
    האם בהפקת שמן חרדל הזרעים באים במגע עם מים?
    תודה.

  4. בוטנים למשל הם לא קיטניות גם לאשכנזים. כמו כן יש מאכלים כמו תירס למשל שלא היו מוכרים בזמן הגזרה אז מאיפה החומרה שזה קיטניות?