מזון כלבים בפסח

האם מותר להחזיק בבית במהלך חג הפסח מזון קנוי לכלבים שאינו כשר לפסח? או שזה נחשב בגדר "הנאה" ?

תשובה:

מאכל כלבים שעשוי מחמץ צריך למכור אותו במכירת חמץ ולהניח המקום סגור שמציינים שם "מכור לגוי", ואף אם זה לא עשוי מחמץ אך אינו כשר לפסח כדאי לכלול את זה במכירת חמץ כיון שהרבה פעמים מעורב בזה חמץ.

כמובן שאין לתת לכלב מזון שיש בו חמץ כיון שזה נחשב ל"הנאה".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרבנים
    אם באוכל לכלבים יש רק תערובות חמץ שאינה ראויה למאכל אדם הרי שמותרת בהנאה ואסורה באכילה כמבואר בשו"ע תמב ד' ולכן לא הבנתי מדוע כתבתם שאפי' בספק שמעורב חמץ צריך למכור?
    ואם נאמר שאולי אנשים אוכלים את מאכל הכלבים הרי שלא גרע ממה שכתב השו"ע שגם דבר שאינו מאכל כל אדם כגון התאריקה מותר להשהות?
    ישר כח