כשרות לדגים

האם צריך כשרות מיוחדת המאשרת שאין טפילים בדג מעבר לכשרות הרגילה שקיימת על דגים?

תשובה:

הכשרות הבסיסית הינה נוכחות עור וקשקשת בדגים המורים שהדג טהור. בדג ללא עור יש צורך בחותמת כשרות בכדי שנדע כי לפני הסרת העור והקשקשת ווידא משגיח כי הדג היה עם קשקשת. קיימים דגים בהם יש חשש טפילים, בדגים אלו לא מספיקה נוכחות קשקשת ויש צורך בידיעה שאין בהם טפילים. כמו"כ ישנה מחלוקת לגבי תולעי האניסאקיס הקיימים בתוך בשר הדג, האם תולעים אלו אסורות באכילה או מותרות, וישנם וועדי כשרות המתירים אותם. ולכן המקפיד שלא לאכול אניסאקיס עליו לצרוך דגים תחת כשרות המקפידה על איסור אכילת האניסאקיס.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום לרב אני דייג חובבן ולפעמים עולה בחכה שלי דג הנקרא בשם חזיר או נצרן שאומרים שיש ספק לגבי הכשרות שלו בגלל הקשקשים שדבוקים לו לעור חזק ורק אחרי הרתחה הם יוצאים כמו שצריך מה הדין לגביו והאם יש לי היתר לאכול אותו את התשובה שלך אפרסם באתר הדייג הישראלי שהמסופקים בו ידעו את התשובה תודה רבה

  2. הסברה גורסת כי דג הנצרן אינו כשר מאחר וקשקשיו אינם ניתנים לקילוף.
    דא עקא לא מציתי במקורות תימוכין לכן מלבד ברמב"ן ויקרא יא ט' לפיו הקשקש מעיד על כשרות הדג רק במידה וניתן להורידו בסכין או ביד.

    לדעתי האישית הנצרן כשר ואולם ספק כשרות עדיף להחמיר.

    אריאל טל