לקרוא על שם נפטר

שאלה:

בשעה טובה אנחנו בהריון. וברצוננו לקרוא לבת שלנו ע"ש דודתה של האשה – יעל.
יעל נפטרה בגיל מאוד צעיר 30 ומשהו מסרטן.
כמובן שמדובר בשם שֵׁני.
האם מותר לקרוא לתינוקת ע"ש מישהי שנפטרה בטרם עת?

תשובה:

נהגו להקפיד שלא לקרוא על שם מי שנפטר בצעירותו, אולם אם מוסיפים את זה לשם נוסף אין מניעה.

מקורות:

שו"ת אגרות משה (יו"ד ח"ב סי' קכב), והגאון רבי י"י קנייבסקי (קריינא דאיגרתא ח"ב מכתב קמט) כתב שאם מוסיפים שם אין קפידא, וכן נהגו, וראה בארוכה בזה בספר כתר שם טוב (טהרני, ח"א ענף השישי סימן ג).

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שמעתי ממרן הגרי"ש אלישיב שגם אם מוסיפים שם אין להשתמש בפועל בשם של אותו אדם שנפטר צעיר אלא בשם הנוסף או בשני השמות יחד, למעט מי שקורא על שם אב או אם שנפטרו צעירים, והדגיש שגם אז צריך להוסיף שם אך אפשר להשתמש בשם האב או האב משום כיבוד אב ואם.