תפילה "מיותרת"

שאלה:

האם יש מה שנקרא 'בזבוז תפילה'?
כלומר, אם אדם מתפלל מאוד על כל דבר, אפילו דבר קטן, האם יכול להיות שכשיקרא משהו שמחייב באמת תפילה ונס, אז כביכול או שלא כביכול, ייגמרו הניסים ? מה אומרת על זה ההלכה ?

בתודה וסליחה על השאלה המוזרה.

תשובה:

אין כזה דבר בזבוז תפילה, אדרבא ואדרבא, כמה שאדם מתפלל יותר יש לו יותר זכויות, הקב"ה אוהב אותנו כשאנחנו כל הזמן פונים אליו ומבקשים ממנו, חז"ל אומרים שבאופן עקרוני "והלואי ויתפלל האדם כל היום" אך כיון שאיננו יכולים לכוין כראוי אסור להתפלל את התפילות שתיקנו חז"ל בסדר התפילה רק שלש פעמים ביום, אך מעבר לתפילות אלו אדם ראוי שיתפלל ויבקש מה' כבן המתחטא לפני אביו, ואין מצב שאדם יבזבז.

אם כי יתכן שאדם יהיה לו ניסים שמחמת שאינו ראוי מספיק ונתנו לו נס מעבר לזכויותיו, שיגרע לו מהזכויות, ואז לא ייעשה לו שוב נס, אך אם הוא יתפלל, גם נס כזה יכול להיות, ודבר זה למדנו מיעקב אבינו שהגם שחשב ש"קטונתי מכל החסדים" ואולי כבר אין לו זכויות, בכל זאת פנה לה' בתפילה שבכח התפילה ייעשה לו נס.

התפילה היא הצינור הרוחני שאנחנו יונקים ממנו את החיים מה'.

צריך רק להיזהר שזה לא יהיה על חשבון האשה, הילדים, העבודה, והלימוד.

מקורות:

שערים בתפילה (הרב שמשון פינקוס) בתחילת הספר, מאד ממולץ לקוראו.